BC Zjenekes ontbonden

BC Zjenekes ontbonden   Het is geen nieuws meer: BC Zjenekes bestaat niet meer. Na 37 jaar heeft Mieke Nuyts, uitbaatster van Café De Sportvriend, er een punt achter gezet. Hierdoor moesten de spelers uitkijken naar een ander lokaal om te naam te behouden. Ze zijn echter “uitgezwermd” naar verschillende reeds bestaande clubs zodat er geen sprake meer is van Zjenekes in de verbondscompetitie. Dit op zich al is al heel jammer.   Zjenekes is sinds de oprichting van het verbond Zuiderkempen (zij het met 1 jaar vertraging) aanwezig geweest in deze competitie.
Dat zij een gevestigde waarde waren in het verbond was zeker geen geheim maar een algemene vaststelling. Dit bewijzen de vele titels die Zjenekes veroverde, zowel individueel als in ploegverband.   Even een overzicht.
Zjenekes is 24 jaar (lees seizoenen) aanwezig geweest in de competitie waarin ze zeker tijdens de beginjaren oppermachtig waren. Het duurde maar liefst zeven seizoenen eer hun heerschappij werd doorbroken.
Gedurende deze 24 jaar kroonden ze zich 15-maal tot kampioen in de Ere reeks en 1-maal in de eerste afdeling. Ze namen ook 19-maal de verbondsbeker mee naar hun lokaal.
Op zich is het dan ook verwonderlijk dat slechts 2-maal de puntenkampioen in hun rangen te vinden was. Wat natuurlijk te wijten was aan het “eigenaardige” puntensysteem in het verleden wat de “oudjes” onder ons nog zeker zullen herinneren. (10 punten voor winst tegen een A-speler, 8 voor B, 6 voor C en 4 voor D)   Ook in de verbondskampioenschappen waren “de zjenekes” geduchte tegenstanders wat te verhalen is uit de vele titels die behaald werden:

A-Nat A-Reeks A-Fed B-Reeks C-Reeks D-Reeks Jeugd
5 7 2 1 5 1 1
Dames O Glorie H TdK O Glorie H Duo 50+ Duo Hoog Duo Laag
3 7 9 7 1 14 2

Samengevat behaalde Zjenekes 35 titels in ploegverband, 17 titels bij duo’s en 43 individuele titels in het verbond Zuiderkempen. Een uitzonderlijke prestatie wat zeer moeilijk te evenaren zal zijn, laat staan verbeteren en dan hebben we alleen nog maar over de titels en niet over de andere behaalde ere-plaatsen.   Ook buiten de verbondsgrenzen wisten de spelers van Zjenekes hun mannetje (of vrouwtje) te staan. Eén titel in de Vlaamse gemeenschap en de Josan Classic Master, 2 regionale titels, 7 titels in het Belgisch Nationaal Verbond, 7 titels op provinciaal niveau en 3 titels op nationaal niveau ook weer zonder de andere ere-plaatsen te vermelden.   Het lokaal is ook jaren het verbondslokaal geweest waar Mieke zich altijd belangeloos voor heeft ingezet. Zoals voor elke vereniging trouwens die bij Mieke hun lokaal hadden.   Langs deze weg wil dan ook namens het bestuur van Zuiderkempen Mieke bedanken voor de jarenlange prettige samenwerking en haar vooral nog een lang, rustig en gelukkig leven toewensen.